Στις σελίδες αυτής της ενότητας επιχειρείται μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της Αλλεργιολογίας. Θα βρείτε απαντήσεις σε συχνές απορίες που συνήθως απασχολούν ασθενείς ή και τους γονείς τους. Θα ξεκαθαρίσουν ορισμένες απόψεις που, αν και η πρόοδος της επιστήμης έχει αποδείξει ως  λανθασμένες, εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να αποτελούν αντικείμενο διαφωνιών. Μέσα από ένα απλό και σύντομο τεστ θα δείτε αν τα συμπτώματά σας έχουν αυξημένη πιθανότητα να οφείλονται σε αλλεργία. Θα βρείτε πληροφορίες για τον «ένοχο» όλων των προβλημάτων, τα αλλεργιογόνα αλλά και τα εργαλεία που έχει στα χέρια του ο ιατρός για να τα προσεγγίσει, τα αλλεργιολογικά τεστ.

 

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευκολία στη διάδοση της γνώσης. Ο ασθενής ανέκαθεν, αλλά ειδικά σήμερα, πρέπει να είναι απόλυτα ενημερωμένος για τη νόσο του προκειμένου, μέσα από τη συνεργασία με τον ιατρό, να έχει τις βέλτιστες πιθανότητες ίασης. Το διαδίκτυο, από την άλλη, είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών η οποία όμως αν δεν φιλτράρεται από τον ασθενή μπορεί να αποπροσανατολίσει, να προκαλέσει αναίτια άγχη και άστοχες παρεμβάσεις.

 

Η Αλλεργιολογία είναι μια σχετικά νέα ειδικότητα που τα τελευταία χρόνια καθιερώνεται στη συνείδηση της κοινωνίας ως αυτή που μπορεί να απαντήσει στα ολοένα και πιο πολύπλοκα αλλεργικά προβλήματα. Ο αλλεργικός ασθενής πρέπει να αντιμετωπίζεται εν συνόλω. Η αλλεργία είναι νόσος συστηματική  που εξελίσεται δυναμικά σε βάθος χρόνου, αλλάζει μορφές και χαρακτηριστικά και μικρές λεπτομέρειες προκαλούν μεγάλη διαφορά στο τελικό ζητούμενο που είναι η βέλτιστη ποιότητα ζωής του ασθενούς.

 

Quiz: Είμαι αλλεργικός;


Συχνές Ερωτήσεις


Τί είχα καταλάβει λάθος…


Αλλεργιογόνα


Αλλεργικά test

Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ MD, PhD
Ηρώδου Αττικού 1, Πλατεία Δούρου
Χαλάνδρι | Τηλ: 210 6818110
Καλαβρύτων 29,
Τρίπολη | Τηλ: 2710 239079
Αλλεργιολόγος Παίδων & Ενηλίκων
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διπλωματούχος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας
& Κλινικής Ανοσολογίας [EAACI]
Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου
Παίδων "Π. & Α. Κυριακού"
Εξωτερικός Συνεργάτης Ιδιωτικής
Κλινικής "Μητέρα"
mail: info@mitsias-allergy.gr