Ο Δημήτρης Μήτσιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην  Αθήνα.

 

Η κλίση προς τις Φυσικές Επιστήμες και η ανάγκη για προσφορά τον οδήγησαν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών – οι ιδιαίτερα αγχωτικές Πανελλήνιες εξετάσεις ξεχάστηκαν γρήγορα… Εκεί, είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε ορισμένους φωτισμένους δασκάλους οι οποίοι του δίδαξαν τη σημασία του να ακούει τον ασθενή, να δίνει αξία σε κάθε του λέξη, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει το πρόβλημά του.

 

Η αγάπη για την Ανοσολογία ήταν η αρχή για μια επιστημονική πορεία που του πρόσφερε το Διδακτορικό του. Η ειδικότητα της Αλλεργιολογίας ήρθε ως φυσική συνέχεια καθώς οι αλλεργικές παθήσεις βασίζονται σε ανοσολογικούς μηχανισμούς. Η συνειδητοποίηση ότι όλα αρχίζουν στην παιδική ηλικία, ότι εκεί υπάρχουν πολλά περιθώρια παρέμβασης και τελικά ίασης, τον οδήγησαν να ειδικευθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Π.& Α.Κυριακού» όπου και εξακολουθεί να παράγει επιστημονικό έργο.

 

Στην Ελλάδα οι αλλεργικές εκδηλώσεις εξακολουθούν να αυξάνουν. Η ευθύνη πέφτει σε μεγάλο βαθμό σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες που δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μετριαστούν. Αυτό οδηγεί στην αίσθηση ότι δε μπορεί να γίνει τίποτα, ότι οι αλλεργίες είναι κάτι με το οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Λάθος! Η έγκαιρη, στοχευμένη, πολύπλευρη αντιμετώπιση ελέγχει τις σοβαρές συνέπειες, προσφέρει δυνατότητα πλήρους ίασης και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

Ο ιατρός πιστεύει ότι το αναγκαίο, πρώτο βήμα για τον ασθενή είναι η ενημέρωση. Οι εξελίξεις στην Ιατρική έρευνα, και ειδικά στη σχετικά νέα ειδικότητα της Αλλεργιολογίας, είναι ραγδαίες. Τη μετάδοση αυτών των πιο πρόσφατων γνώσεων επιχειρούν να υπηρετήσουν οι ιστοσελίδες που ακολουθούν…

 

 

Βιογραφικό σημείωμα

 

Δημοσιεύσεις

 

Αρθρογραφία

 

Ομιλίες

 

Χρήσιμα link

 

Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ MD, PhD
Ηρώδου Αττικού 1, Πλατεία Δούρου
Χαλάνδρι | Τηλ: 210 6818110
Καλαβρύτων 29,
Τρίπολη | Τηλ: 2710 239079
Αλλεργιολόγος Παίδων & Ενηλίκων
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διπλωματούχος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας
& Κλινικής Ανοσολογίας [EAACI]
Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου
Παίδων "Π. & Α. Κυριακού"
Εξωτερικός Συνεργάτης Ιδιωτικής
Κλινικής "Μητέρα"
mail: info@mitsias-allergy.gr