Στα ιατρεία παρακολουθούνται ασθενείς κάθε ηλικίας: βρέφη, νήπια και παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.

 

Η πρώτη επίσκεψη διαρκεί περίπου 1 ώρα κατά την οποία λαμβάνεται αναλυτικό αλλεργιολογικό ιστορικό μαζί με ατομικό και οικογενειακό αναμνηστικό. Χρήσιμο είναι να έχετε μαζί σας όλες τις παλαιότερες εξετάσεις (ακόμα και αυτές που θεωρείτε ότι δεν είναι σχετικές με τα συμπτώματά σας) καθώς και τα βιβλιάρια ασφάλισης.

 

Ακολουθεί κλινική εξέταση και, εφόσον χρειαστεί, προτείνεται η διενέργεια ελέγχου με δερματικές δοκιμασίες ανάλογα με την αλλεργική νόσο. Σε περίπτωση αναπνευστικής αλλεργίας γίνεται τουλάχιστον σπιρομέτρηση πριν και μετά βρογχοδιαστολή.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την τέλεση των δερματικών δοκιμασιών είναι η μη λήψη αντιϊσταμινικής αγωγής για τουλάχιστον 5 ημέρες. Οποιαδήποτε άλλη αγωγή ενδεχομένως λαμβάνει ο ασθενής μπορεί να συνεχιστεί κανονικά.

 

Ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορεί να ζητηθεί αιματολογικός αλλεργιολογικός  έλεγχος ή άλλες εξετάσεις όπως ανοσολογικός έλεγχος, ακτινογραφίες ή αξονικές τομογραφίες, κυτταρολογική ανάλυση ρινικού εκκρίματος κ.ά. Ο ιατρός έχει συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση διαγνωστικού ελέγχου και φαρμακευτικής αγωγής.

 

Όλες οι απαντήσεις δίνονται στους ασθενείς για το προσωπικό τους αρχείο. Παράλληλα δίνονται γραπτώς αναλυτικό πλάνο/οδηγίες αντιμετώπισης που αφορούν στην αποφυγή έκθεσης στα αλλεργιογόνα, τις καθημερινές υγειϊνοδιαιτητικές συνήθειες και την ορθή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς.

 

Σε περίπτωση παραπομπής από συνάδελφο ιατρό άλλης ειδικότητας και απαραίτητα με την σύμφωνη γνώμη του ασθενούς ακολουθεί επικοινωνία για ενημέρωση και κοινή, οργανωμένη αντιμετώπιση.

Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ MD, PhD
Ηρώδου Αττικού 1, Πλατεία Δούρου
Χαλάνδρι | Τηλ: 210 6818110
Καλαβρύτων 29,
Τρίπολη | Τηλ: 2710 239079
Αλλεργιολόγος Παίδων & Ενηλίκων
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διπλωματούχος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας
& Κλινικής Ανοσολογίας [EAACI]
Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου
Παίδων "Π. & Α. Κυριακού"
Εξωτερικός Συνεργάτης Ιδιωτικής
Κλινικής "Μητέρα"
mail: info@mitsias-allergy.gr